poienari 1Cea de-a XX-a ediție a Festivalului ”Urcă oile la munte”, din comuna Poienarii de Muscel, a fost o reușită. Organizarea impecabilă și decorul mirific au fost două premise care au făcut ca evenimentul să creeze o amintire deosebită participanților.
”Festivalul nostru este o serbare câmpenească menită să marcheze un moment important din viața crescătorilor de animale, și anume urcatul oilor la munte, la sfârșitul primăverii. Motivul transhumanței este unul dintre cele mai vechi în tradiția noastră, și de aceea face parte din bagajul inestimabil al obiceiurilor și tradițiilor care ne reprezintă. Sărbătoarea este dedicată în primul rând localnicilor, dar suntem încântați să vedem că, de la an la an, tot mai mulți turiști doresc să vină pe meleagurile noastre pentru a fi părtași la asemenea evenimente deosebite”, a declarat primarul Ion Banzea.

Alături de autoritățile locale la manifestări au participat oficialități județene - reprezentanți ai conducerii Consiliului Județean și Prefecturii Argeș, precum și primari ai localităților învecinate, consilieri județeni, directori ai instituțiilor descentralizate etc.
Edilului șef i-au fost înmânate în semn de apreciere pentru activitatea desfășurată și pentru eforturile în păstrarea și perpetuarea tradițiilor, diplome și plachete de excelență din partea Consiliului Județean și Prefecturii Argeș. O asemenea plachetă a primit șeful executivului din Poienarii de Muscel și din partea Asociației Comunelor din România.
Programul artistic a fost unul extrem de variat, bogat în nume sonore ale folclorului autentic românesc, specific zonei. Senzație au făcut și elevii școlii gimnaziale din comună, care au dovedit că talentul e o trăsătură comună tuturor locuitorilor din Poienarii de Muscel și că dragostea față de tradiție, portul popular și cântecele strămoșești sunt vii în inimile celor tineri.
Participanții au fost încântați de  ansamblul folcloric ”Plaiuri muscelene”, artiștii Cătălina Anton, Rodica Voicu, Bogdan Oncioiu, Simona Stoica, Cătălina Anton, Grațian Bădescu, Izabel Cristescu, Grpul vocal mixt ”Miorița”, Grupul vocal folcloric bărbătesc ”Doruri muscelene”, Grupul vocal ”Mlădițele Mihăeștiului”.