buzoiesti 3Administrația publică a comunei Buzoești va recepționa în scurt timp lucrările de reabilitare și modernizare realizate la Grădinița Cornățel. Acestea au constat în schimbarea acoperișului, anveloparea termică a clădirii, mutarea grupurilor sanitare la interior și schimbarea instalației electrice. La Grădinița Cornățel sunt înscriși 20 de preșcolari, iar investițiile au fost realizate cu fonduri din bugetul local.

După semnarea contractului de execuție a lucrărilor, programată pentru finalul lunii aprilie, în satul Vulpești va demara construcția podului din punctul Biserică. Calea de acces va fi realizată tot cu fonduri locale și va fi gata anul acesta.
”Se apropie de finalizare proiectul de extindere și reabilitare a rețelei de apă din satele Buzoești și Curteanca. La rețea mai avem de schimbat conducte în proporție de 20%, în lateralele drumului național, de finalizat stația de clorinare și bazinul de înmagazinare a apei. Branșamentele gospodăriilor la rețea sunt, de asemenea, incluse în proiect. Investiția este realizată pe plan local, cu fonduri din bugetul propriu. De asemenea, suntem în procedură de licitație cu proiectul finanțat prin PNDL 2 - asfaltarea a 6 km de drumuri comunale în satele Șerboieni și Vlăduța. Vara aceasta, după parcurgerea tuturor procedurilor de achiziție, sperăm să putem da ordinul de începere a lucrărilor”, declară primarul Ion Tănase.
Acțiuni de Ziua Eroilor
În ziua Înălțării Domnului, așa cum se obișnuiește în fiecare an în comuna Buzoești, eroii neamului vor fi cinstiți prin acțiuni comemorative. Pe 17 mai, la fiecare dintre cele șapte monumente ale eroilor din localitate se vor ține slujbe religioase pentru pomenirea celor care și-au jertfit viața pentru apărarea țării, iar la monumentele eroilor din satele Vulpești și Ionești copiii de la școlile și grădinițele din comună vor susține un program cu cântece și poezii patriotice.