suiciProiectul derulat cu fonduri europene prin AFIR, investiție concretizată în modernizarea și asfaltarea a 6,7 km de drumuri din comuna Șuici, se află în fazele premergătoare implementării propriu-zise. În paralel se întreprind demersuri pentru obținerea finanțării în vederea asfaltării unui alt tronson de drum: Târța- Plopu.”Deja am solicitat a doua tranșă de plată pentru consultanță, proiectare, asistență tehnică etc. Totul este făcu metodic, ca la carte, legal și asumat. Pasul imediat următor este scoaterea lucrărilor în sine a licitație. Cred că va fi o mare bucurie pentru oameni și pentru noi evident, să vedem aceste drumuri asfaltate. Nu mai este mult și se va concretiza străduința noastră.”, declară primarul Constantin Iatagan.

În același timp, administrația locală a făcut demersuri pentru asfaltarea a încă unui tronson foarte important pentru cetățeni, și anume Târța- Plopu, din satul Șuici. ”Sperăm să obținem fonduri europene pentru modernizarea drumului vicinal mai sus numit, prin intermediul Grupului de Acțiune Locală. Lungimea tronsonului este de 630 de metri”, spune edilul șef.
Capitolul proiecte și investiții în derulare este departe de a fi închis. Odată semnate contractele de finanțare cu Ministerul Dezvoltării, vor fi cât de curând scoase la licitație cele două obiective pentru care conducerea primăriei Șuici a obținut finanțare guvernamentală: alimentare cu apă în Valea Calului și modernizarea Școlii Rudeni.
”Cu sumele atribuite de Consiliul Județean la rectificare vom continua lucrările la sediul Primăriei și modernizarea Școlii Ianculești”, a mai afirmat primarul Constantin Iatagan.