boteni”Am reușit să realizăm tot ceea ce ne-am propus” - aceasta este concluzia anului 2017 pentru conducerea administrației din Boteni. Una dintre cele mai importante investiții pentru comunitate este, fără îndoială, asfaltarea și modernizarea drumului DC 289 Vârtop, în lungime de 3,5 km, tronson în pantă, care punea mari probleme localnicilor, mai ales în anotimpurile cu precipitații. Concomitent cu asfaltul au fost amenajate și șanțuri betonate pentru canalizarea apelor pluviale.

Rămânând la capitolul infrastructură, trebuie menționat și DC 38 Luncă-Balabani, în lungime de 4,5 km, a cărui modernizare este în lucru, dar și continuarea lucrărilor la canalizare. ”Încă de la începutul anului ne-am propus și îmbunătățirea calității apei în localitate. De aceea am achiziționat o stație de osmoză pentru demanganizare și filtrare împotriva nitraților și nitriților”, declară primarul Vasile Leau.
Și în domeniul învățământ s-au realizat investiții.  ”Am amenajat la școală o rampă pentru persoanele cu dizabilități, iar prin sponsorizări am modernizat și dotat cabinetul de informatică. Pentru viitor ne vom concentra pe modernizarea drumurilor. Avem deja proiecte pentru asfaltare a 11 km în toată localitatea. Scopul principal al anului viitor va fi identificarea surselor de finanțare pentru acest obiectiv. Am depus, totodată, un proiect pentru modernizarea iluminatului public, investiție pe care o vom realiza cu fonduri europene, prin Grupul de Acțiune Locală”, a mai afirmat edilul șef din Boteni.

De sărbători să fim mai optimiști, să privim înainte cu încredere, întru noi împliniri! Sănătate, bucurii, prosperitate! Crăciun fericit! La mulţi ani!
Primăria și Consiliul Local Boteni
Primar, Vasile Leau