# Interviu cu primarul comunei, Nicolae Pană
cosesti- Dle primar, cum caracterizați ultimul an din perspectiva administrației locale pe care o conduceți?
- La Coșești s-a lucrat foarte mult anul acesta. Avem foarte multe investiții aflate în derulare: nomenclator stradal, studii topo, reactualizarea inventarului domeniului public, lucrări de infrastructură. Apoi, este vorba despre proiectul pentru care am primit finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală, care se referă la extinderea, modernizarea și reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, proiect în valoare de 87 de miliarde de lei vechi, o lucrare amplă, ce presupune noi foraje, dotarea gospodăriilor de apă cu stații de deferizare și demanganizare. Fierul și manganul sunt elemente care depășesc uneori și de 5 sau 7 ori valoarea admisă. E ceva specific zonei, așa că era imperios necesar să rezolvăm această problemă.

- Sunteți preocupat și de promovarea tradițiilor zonei…
- Ar fi și păcat să nu mă preocupe păstrarea și promovarea tradițiilor, obiective ce, în mediul rural, se împletesc de minune cu promovarea turismului și chiar a potențialului economic al localității. Din aceste considerente am decis, împreună cu Consiliul Local, reluarea “Festivalului Țuicii’, festival care reușise, în doar câțiva ani, să ducă faima Coșeștiului, a oamenilor care practică aici meserii tradiționale - dogăritul în primul rând - peste tot în țară. Ediția din acest an a “Festivalului Țuicii” s-a bucurat de prezența a mii de oameni, veniți de peste tot să se bucure de produsele tradiționale specifice zonei -  mai ales “Țuica de Coșești”, de programul artistic oferit de către noi, dar și de frumusețea peisajului de pe Valea Păcurarului. Și dacă tot suntem la capitolul tradiții și obiceiuri, amintesc aici și înființarea, la Coșești, a trei clase externe ale Școlii Populare de Artă: olărit, dogărit și fierărit, ultimele două, unice în țară.
Care ar fi principalele direcții de dezvoltare pentru următorii ani?
- Din punctul meu de vedere, o localitate modernă, o localitate a secolului 21, pentru a oferi locuitorilor condiții normale de trai, trebuie să aibă utilități: apă, canal, drumuri, iluminat public. În momentul în care toate acestea sunt rezolvate, nu cred că vor mai exista diferențe între viața din mediul urban și cea de la sat. Apoi, facem eforturi pentru îmbunătățirea condițiilor de învățământ. Aflându-ne în apropiere de Mioveni, Pitești, Curtea de Argeș, există tendința ca elevii să opteze pentru școlile de la oraș, care sunt mai bine dotate. Vom face tot ce ne stă în putință pentru a asigura elevilor condiții din ce în ce mai bune de învățământ, pentru a preveni această migrație către școlile din mediul urban.

Sfintele Sărbători ale Crăciunului și Noul An să vă aducă, bucurie în case, mult noroc și sănătate alături de cei dragi! La mulți ani!
Primăria și Consiliul Local Coșești
Primar, Nicolae Pană