davidestiDeși bugetul pentru 2015 este mai mic cu 4,5 miliarde de lei vechi decât cel aferent anului trecut, conducerea Primăriei Davidești spune că are în vedere câteva investiții prioritare și obligatorii: începerea construirii unui Cămin Cultural în Voroveni, introducerea canalizării menajere în Conțești și finalizarea bazei sportive din Conțești.
Un nou Cămin Cultural la Voroveni se impunea, din cauza faptului că vechea clădire nu prezintă siguranță pentru cetățeni. ”Clădirea în care acum funcționează Căminul Cultural este, practic, construită de oamenii din satul Voroveni, de bătrânii satului. Din păcate, avem o expertiză tehnică privind demolarea ei, deoarece nu corespunde normelor de securitate. Mă confrunt cu nemulțumirea oamenilor de aici, deoarece nu doresc dărâmarea acestei clădiri. Pe de o parte sunt atașați emoțional de ea, fiind construită cu propriile lor mâini, pe de altă parte, și-au pierdut încrederea în stat, în faptul că o să avem bani să le facem alt Cămin. Vreau să îi asigur că deja am prevăzut bani - 1,5 miliarde din 7 miliarde, cât ne va costa în total și, cât de curând, ne apucăm de licitație pentru a începe turnarea temeliei. Îi rog să aibă încredere măcar în mine și o să vadă că mă țin de cuvântul dat!”, declară primarul Ion Sandu.
O a doua investiție de maximă necesitate este sistemul de canalizare menajeră din satul Conțești. Noul sistem este gândit strategic, astfel încât, din momentul în care va fi îngropată conducta în fața unei gospodării, aceasta va deveni funcțională. ”Vom începe lucrările dinspre Mioveni, sistemul din Conțești fiind legat de stația de epurare a orașului. Pe măsură ce conducta va fi îngropată, cetățenii pot beneficia de canalizare fără să fie nevoie ca întreaga investiție  să fie finalizată. Pentru acest an ne am propus să realizăm în jur de 1 km de conductă din cei 5 km cât ar trebui să acoperim tot satul.”, spune șeful executivului din Davidești.
În ceea ce privește sistemul de canalizare, lucrare începută, edilul șef spune că așteaptă cofinanțarea din partea Consiliului Județean, conform proiectului, adică în jur de 6 miliarde de lei vechi, pentru a putea finaliza obiectivul.
Pe lista de priorități figurează și finalizarea bazei sportive din Conțești, investiție pentru care au fost, de asemenea alocate fonduri de la bugetul local.