CocuVeste bună la început de an pentru elevii din localitate! Primăriei Cocu îi va fi alocat de la Guvern, prin Consiliul Județean Argeș, un nou microbuz școlar, atât de așteptat de copii cât și de autorități.
”Ne bucurăm că vom primi un microbuz școlar nou, este mai mult decât necesar. Avem unul vechi, care s-a stricat, și unul alocat în urmă cu câțiva ani, însă este insuficient pentru numărul mare de elevi care au nevoie de transport la școală. Solicitarea am făcut-o încă de acum doi ani, e bine că va ajunge în sfârșit noua mașină”, ne-a declarat primarul Gheorghe Țucă.
Pe de altă parte, în lista cu investiții în infrastructura de drumuri a județului, Consiliul Județean a trecut pentru anul acesta și reabilitarea DJ 731 B Sămara-Băbana-Richițele de Sus-Cocu, anul trecut fiind executate lucrări în comunele Băbana și Poiana Lacului. Reprezentanții Primăriei Cocu își pun speranța că anul acesta va veni și rândul porțiunii de drum din comună să fie asfaltată, întrucât drumul s-a degradat serios.

Se asfaltează un drum comunal
La începutul lunii a fost finalizat și proiectul de buget pentru anul în curs, în valoare de aproximativ 24 de miliarde de lei.”Din cei 24 de miliarde de lei pe care îi avem, 8 miliarde de lei merg la învățământ. La capitolul investiții am prevăzut bani, circa 2 miliarde de lei, pentru finalizarea dispensarului uman din satul Cocu, pentru proiectarea și demararea lucrărilor la alimentarea cu apă a cătunului Dealu Cătușa din satul Bărbătești și pentru lucrări la gospodăria sistemului de alimentare cu apă a localității”, a explicat edilul șef din Cocu. Tot din bugetul local a fost alocată suma necesară, 28.000 de lei, pentru proiectul construcției unui pod peste râul Cotmeana, în satul Bărbătești. Valoarea investiției la acest pod se ridică la circa 4 miliarde de lei, bani pe care administrația locală încearcă să-i obțină din surse de finanțare externe. Pe de altă parte, în scurt timp, vor începe lucrările de modernizare a DC 176 care face legătura între DJ 731 B și DJ 703 A și leagă satele Richiţelele de Sus și Richițelele de Jos. Drumul are o lungime de 4 km și va asfaltat cu fonduri pe OG 28.