cosesti primarConform declarațiilor primarului comunei Coșești, Nicolae Pană, modernizarea sistemului de alimentare cu apă și a infrastructurii rutiere reprezintă prioritățile pentru comunitatea localității și, implicit, pentru administrația locală.
Așadar, pe lista investițiilor noi, șeful executivului a cuprins executarea unui foraj în satul Lăpușani, zonă în care apa nu are parametri calitativi ceruți de standardele Direcţiei de Sănătate Publică, iar debitul rețelei este unul redus, din cauza sistemului foarte vechi. Obiectivul va fi realizat cu fonduri proprii și sprijin financiar din partea Consiliului Județean.

”Rămânând tot la capitolul apă curentă, trebuie să menționez că peste tot în localitate avem probleme privind calitatea apei, în special fierul depășind cantitățile admise, probleme pe care încercăm să le rezolvăm. Soluția este achiziționarea și montarea a două stații de purificare (deferizare și demanganizare). Sunt necesare, de asemenea, extinderi ale rețelei, investiție pe care vom încerca să o realizăm cu fonduri europene.”, spune primarul Nicolae Pană.
Cu bani de la bugetul propriu local și cel județean va fi asfaltată în viitorul apropriat Ulița Corbu din satul Leicești. Edilul șef nu a ales întâmplător modernizarea acestui drum. ”Imediat după alegeri am făcut o evaluare a tuturor drumurilor din localitate și am stabilit o ordine a priorităților, în funcție de gradul de deteriorare”, spune domnia sa. ” Totuși, în afara drumurilor comunale și locale, cele mai mari probleme le ridică oamenilor drumul județean 731D ( Micești - Valea Nandrii - Pietroșani). Practic, jumătatea din comuna Coșești este vitregită din cauza stării acestui drum.  Până anul trecut, nici autobuzele, nici microbuzul școlar nu circulau până în satele Jupânești și Priseaca, oamenii fiind nevoiți să meargă 4 km până la o stație de autobuz. Deși problema deteriorării drumului rămâne spinoasă, am rezolvat-o pe cea a transportului copiilor către școală și a cetățenilor către locurile de muncă. Am procedat la expertizarea tehnică a celor două poduri existente ce fac legătura între DJ 731D și DJ 731( Pitești - Nucșoara); în urma răspunsului pozitiv - în materie de siguranță - am făcut demersuri către sindicatele de la Dacia și s-a prelungit traseul autobuzelor.”, spune șeful executivului din Coșești.
Modernizarea infrastructurii duce implicit cu gândul şi la canalizare. Având în vedere că în localitate este începută investiția, primarul Nicolae Pană consideră că este mai mult decât obligatoriu să o finalizeze. ”Stadiul lucrărilor este incipient, în sensul că în procente am putea estima că doar 10% din proiect a fost realizat. Întâi vom cere o expertizare tehnică și vedem cum putem continua cei aproximativ 4 km de rețea și stație de epurare. Evident, vom executa şi extinderi ale sistemului”, spune edilul  șef.
Ca primă lucrare în acest an, imediat ce timpul va permite, este prevăzută modernizarea Şcolii Coșești - toalete interioare, refacerea izolației, vopsirea tablei etc. “De asemenea, la Şcoala Leicești este necesară și se va realiza împrejmuirea și reabilitarea unei laturi a clădirii.”, a adăugat primarul Nicolae Pană.