musatestiMinus 5 miliarde de lei la bugetul local! Cu această problemă se confruntă Primăria Mușătești în acest an, în urma aplicării noii formule de calcul a bugetelor locale. După cum spun autoritățile locale, banii ajung pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare, dar nu și pentru investiții.


”La capitolul investiții, anul acesta avem 0 lei în bugetul local! Doar proiecte cu finanțare externă mai putem derula, iar în acest sens am depus la Consiliul Județean Argeș documentațiile necesare pentru modernizarea a 6 km de drumuri comunale și extinderea rețelei de alimentare cu apă. Avem deja conducte introduse pe o lungime de 20 km în satele Stroești, Costești, Mușătești și Robaia, dar mai este nevoie de aproximativ 10 km de rețea pentru cuplarea la stația de pompare. Să vedem ce fonduri se vor aloca prin OG 28 și dacă vom primi și noi bani”, ne-a declarat primarul Mircea Păuna. Un alt proiect – rețea canalizare menajeră și stație de epurare - a fost depus de autoritățile locale la Guvern, prin intermediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Brăduleț-Mușătești, în vederea accesării finanțării. Conform proiectului, rețeaua de canalizare ar urma să aibă o lungime de 18 km și ar funcționa în satele Muşătești, Robaia, Vâlsănești și Stroești, în ultimul sat urmând să fie amplasată stația de epurare.


Încasările la buget merg bine
Încasările de taxe și impozite locale merg foarte bine la început de an. Autoritățile locale estimează că în primele trei luni ale anului vor avea o realizare de circa 40% din bugetul local, reușind astfel un grad foarte bun de colectare pentru prima parte a anului. În altă ordine de idei, Primăria Mușătești a solicitat Guvernului, prin Consiliului Județean Argeș, alocarea unui microbuz pentru transportul școlar. Administrația locală a solicitat alocarea unui microbuz cu o capacitate mai mare decât cea standard, și anume de 28+2 locuri, acesta urmând să facă parte din cea de-a doua tranșă de microbuze școlare care vor fi livrate în teritoriu de MDRAP în acest an. Microbuzul școlar pentru transportul elevilor din comuna Mușătești ar urma să ajungă în localitate până în toamna acestui an.