ratesti primarAdministraţia din Răteşti speră ca anul acesta să obţină finanţări guvernamentale sau europene pentru cel puţin două proiecte care vizează infrastructura de utilităţi. Este vorba e introducerea reţelei de alimentare cu apă în satul Mavrodolu şi introducerea canalizării şi construirea unei staţii de epurare în Tigveni şi Pătuleni.
De asemenea, alte două proiecte îşi vor căuta finanţarea fie pe Ordonanţa 28 a Guvernului, fie din fonduri europene: asfaltarea a 6 km de drumuri în mai multe sate şi reabilitarea şi dotarea Căminului Cultural.

“Tot anul acesta, cu ajutor financiar de la Consiliul Judeţean, vrem să finalizăm reabilitarea Dispensarului uman, investiţie începută anul trecut şi pentru a cărei finalizare ne mai trebuie suma de 2 miliarde de lei vechi. Mai avem încă un proiect ce vizează montarea unei centrale termice la acest dispensar. De asemenea, am mari speranţe că reabilitarea Căminului Cultural se va finaliza anul acesta, inclusive montarea şi aici a unei centrale termice. Nu în ultimul rând ne dorim iniţierea demersurilor privind reactualizarea Planului de Urbanism General. ”, spune primarul Cornel Petrică.
La finele anului trecut, administraţia din Răteşti a reuşit darea în folosinţă a reţelei de alimentare cu apă de la Ciupa Mănciulescu şi Mavrodolu. “Deja 50 de familii s-au branşat la sistem şi am mai dat comandă de încă 50 de bazine echipate total, deoarece avem noi cereri de branşare. După ce vor sosi analizele privind calitatea apei, oamenii se pot bucura efectiv de această investiţie. În altă ordine de idei, ţin să mulţumesc consilierilor locali, profesorilor şi acelor simplii cetăţeni prin efortul financiar al cărora a fost posibil ca în decembrie să facem 370 de pachete ce au fost distribuite şcolarilor şi preşcolarilor din comună, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun.”, încheie primarul din Răteşti.