mosoaia primarUna dintre cele mai importante investiții de anul acesta pentru administrația locală din Moșoaia, precum și pentru comunitate, este extinderea rețelei de gaze naturale cu aproximativ 12 km. Astfel, și cetățenii din Platoul Stejarilor, Smeura Mică, Hințești, Țârdeștiul Mic, Semicerc, Curături și Basangești vor beneficia de această utilitate.

”Dacă realizăm rețeaua de gaze și în aceste zone, vom avea 80% din localitate acoperită. Investiția se va implementa cu fonduri proprii, neexistând fonduri europene sau guvernamentale pentru acest obiectiv. Distrigazul nu contribuie decât cu 2% din suma necesară, costurile fiind așadar aproape exclusiv asigurate de la bugetul propriu”, spune primarul Florea Ene.
Modernizarea drumurilor rămâne o prioritate. Conform declarațiilor edilului șef, se vor aloca fonduri de la buget pentru asfaltarea tronsonului care leagă Moșoaia de Ciocănăi, în lungime de 1,7 km, pentru Aleea Florilor și drumul Morii-Olteni.
Pentru locuitorii din Moșoaia care așteaptă să beneficieze de sistemul de canalizare, veștile sunt bune. După data de 30 iunie, pot începe branșările.
”Termenul de finalizare s-a prelungit până la sfârșitul primei luni din vară, pentru a fi puse la punct toate detaliile. Până atunci se vor face retuşările necesare, în vederea funcționării optime a rețelei. Pentru cealaltă parte a localității, și anume satele Moșoia, Ciocănăi, Bătrâni, Lăzărești, proiectul de introducere a canalizării este în lucru.”, afirmă șeful executivului.
Tot anul acesta va fi finalizată școala – construcție nouă. ”Dorim să putem muta elevii începând cu anul școlar 2017-2018 și nu văd niciun impediment pentru ca investiția să nu fie gata 100% până în toamnă. Mai avem de realizat finisajele interioare, grupurile și instalațiile sanitare și de adus mobilierul”, a mai declarat primarul din Moșoaia.