botestiluminatul public din Boţeşti a fost de curând modernizat prin montarea unor lămpi noi cu led care au rolul de a reduce consumul de energie electrică. Lămpile au fost achiziționate de administrația publică locală care, în curând, se va ocupa și de montarea unui sistem de supraveghere video în localitate.
”Intenționăm să montăm 4-5 camere de luat vederi în câteva puncte strategice din comună, avem un proiect făcut pentru această investiție. Camerele de supraveghere video ar urma să fie montate la intrarea și la ieșirea din comună și în zonele centrale. Deocamdată ne aflăm în proces de evaluare a ofertelor, în scurt timp vom face și achiziția”, ne-a declarat primarul Gheorghe Stancu. În luna martie este așteptat să sosească microbuzul școlar alocat de Guvern pentru transportul elevilor din localitate. La momentul actual, administrația locală nu dispune de vreun microbuz școlar, fiind nevoită să plătească lunar o sumă considerabilă pentru închirierea unei mașini care să asigure transportul copiilor la școli.

Proiect pentru canalizare
A fost finalizat bugetul pentru anul în curs, acesta ridicându-se la o valoare de 12 miliarde de lei, plus sumele provenite din excedentul bugetar. Pe baza proiecției bugetare, autoritățile din Boțești au alocat bani pentru reactualizarea studiului de fezabilitate pentru asfaltarea DC 99A (sat Boțești) în lungime de 3 km și realizarea lucrărilor. De asemenea, în buget au fost prevăzute fonduri pentru lucrările de reconversie a fostului sediu de primărie în dispensar uman. Cum deja pentru acest obiectiv există un proiect făcut, lucrările vor demara în luna martie. Tot pentru acest an, administrația publică locală își propune să realizeze un proiect pentru introducerii canalizării, investiție ce ar putea fi realizată cu fonduri guvernamentale. ”La Boțești a mai existat un astfel de proiect pentru canalizare, a fost depus pe Fondul de Mediu, nu a primit finanțare, iar acum vrem să-l reluăm pentru a putea începe investiția. Pentru anul acesta ar fi ideal dacă am reuși să facem studiul de fezabilitate și să luăm avizele necesare”, a precizat primarul Gheorghe Stancu.