raca primarGeorgel Burcea, primarul din Râca spune că are două mari aşteptări în acest an din partea noului Guvern instalat la Palatul Victoria: rezolvarea situaţiei plăţilor indemnizaţiilor pentru persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora şi aprobarea legii salarizării unitare.

„De fiecare dată, pe final de an, ne loveam de o mare problemă: plata indemnizaţiilor pentru persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora, plată ce cădea şi în sarcina administraţiilor locale. De anul acesta, Guvernul se obligă să achite întreaga sumă, astfel că sunt speranţe ca oamenii aflaţi în situaţia asta să îşi primească banii la timp. La Râca avem 20 de persoane în această situaţie, dimpreună cu însoţitorii lor, astfel că, pentru bugetul extrem de mic al comunei, chiar şi asigurarea plăţii unei anumite părţi din aceste indemnizaţii ne dădea mari bătăi de cap. Apoi, sper din tot sufletul să se aprobe legea salarizării unitare, care ar însemna măriri pentru angajaţii din aparatul administrativ local. Aceşti oameni sunt din ce în ce mai greu de convins să rămână pe posturi în actualele condiţii de salarizare.”, spune primarul Georgel Burcea.

Obiective de investiţii pentru 2017
Pentru anul 2017, administraţia din Râca îşi propune următoarele obiective de investiţii:
# Continuarea investiţiei privind realizarea sistemului centralizat de canalizare (25 de kilometri de reţea), investiţie începută anul trecut şi derulată pe ordonanţa 28.
# Reabilitarea Dispensarului uman: schimbarea acoperişului, instalaţie termică, centrală termică.
# Realizarea unei staţii de clorinare pentru sistemul de alimentare cu apă, investiţie în valoare de 60.000 de lei, care va fi acoperită din bugetul local şi bugetul CJ Argeş.
# Refacerea Planului de Urbanism General – 80.000 de lei, bani de la bugetul local şi bugetul CJ Argeş.
# Reabilitarea Căminului Cultural
# Asfaltarea a 6,4 km de drumuri comunale, proiect deja depus pe OG 28.
# Realizarea unui teren se sport cu suprafaţă sintetică.
# Amenajarea unor locuri de joacă pentru copii în cele 3 sate ale comunei.
# Reabilitarea iluminatului public.
# Realizarea nomenclatorului stradal.