negrasi 1De la sfârșitul anului trecut cetățenii satelor Bârlogu și Buta au un dispensar modern, unde le sunt oferite toate condițiile pentru un act medical de calitate.
”Am reușit finalizarea dispensarului, în decembrie 2016, iar oamenii sunt foarte bucuroși că au condiții normale pentru a veni la medic și la farmacie. În clădirea respectivă, în afara cabinetului medicului de familie și a farmaciei, există amenajat și un cabinet stomatologic, care va fi pus în funcțiune cât de curând. Dotările sunt moderne, iar clădirea oferă tot confortul”, declară primarul Constantin Alexandru.

Cât de curând, și locuitorii din Mozacu vor fi la fel de bucuroși, pentru că lucrările privind introducerea apei curente sunt pe ultima sută de metri. ”Mai avem practic de montat pompele cu hidrofoare și de făcut racordurile, lucrări ce vor fi realizate imediat ce vremea ne va permite. Ca bani, ne mai sunt necesare 2 miliarde de lei, sumă ce sper să vină de la Guvern, prin OG 28, cât mai curând”, afirmă șeful executivului.
Căminul Cultural din Negrași va fi, la rândul său inaugurat cât de curând. Conform declarațiilor edilului șef, dotările sunt aduse (scaune, sistem de iluminat, cortină, mobilier pentru artiști), mai fiind necesare doar lucrări de amenajare ale exteriorului: fațada, parcarea etc.
Pe lista de obiective pentru acest an se află și realizarea PUG-ului, dar și finalizarea cât mai rapidă a proiectului privind introducerea canalizării în satele Bârlogu, Negrași, Buta, cu stație de epurare la Buta, proiect ce va fi depus spre finanțare pe OG 28. Tot cu fonduri guvernamentale speră primarul Constantin Alexandru să realizeze și modernizarea de drumuri comunale DC 100 – Mozacu – 2 km și drumuri colaterale din Buta – 1 km.
”Nu în ultimul rând, lucrăm la un proiect de modernizare a școlii de centru, proiect pentru finanțarea căruia sperăm să obținem fonduri europene prin Programul Operațional. Important de menționat este faptul că am reușit la să achiziționăm și să montăm centrala termică pentru Grădinița Negrași, astfel că micuții preșcolari au acum toate condițiile”, a mai declarat șeful executivului.