cocu primarImediat ce vremea va permite, conducerea administrației din Cocu va începe o investiție importantă pentru comunitate - construirea unui pod peste râul Cotmeana, la Bărbătești.
”Avem aici un grup de case izolate, la care nu există altă cale de acces. Sunt familii cu copii care nici la școală nu se pot duce atunci când sunt precipitații abundente și se umflă apele râului. Avem o parte din materiale și proiectul realizat pentru acest obiectiv. În plus, Consiliul Județean ne-a promis sprijin financiar pentru realizarea lui”, a declarat primarul Gheorghe Țucă.

Modernizarea DC 187 este o altă investiție ce se va realiza anul acesta de către administrația locală. ”A trebuit să reluăm licitația pentru acest drum unde avem mari alunecări de teren, deoarece la sfârșitul anului trecut câștigătorul a fost contestat. Banii necesari ne sunt, de asemenea, alocați de către Consiliul Județean, drumul aflându-se într-o situație critică, în acest moment circulându-se doar pe un sens, iar alunecarea de teren avansează.”, spune edilul șef din Cocu.
Va fi continuat, de asemenea, proiectul privind amenajarea unui pac fotovoltaic în satul Bărbătești.
Ca proiecte noi, conducerea Primăriei va redepune pe OG 28 proiectul pentru modernizarea DC 176 Richițele de Jos - Richițele de Sus, dar și documentația aferentă introducerii sistemului de canalizare în localitate - faza I. Proiectul cuprinde 6 km de rețea și stație de epurare. Pe fonduri europene, Măsura 72, Primăria Cocu va încerca să obțină finanțare pentru asfaltarea DC 178 Cocu-Greabăn, în lungime de 4 km, un drum care face legătura cu drumul județean.