boteni primarInvestițiile de anvergură destinate modernizării infrastructurii nu mai sunt o noutate în comuna Boteni. De câțiva ani, conducerea Primăriei a inițiat un program de asfaltare a drumurilor comunale, făcându-se pași importanți în direcția unei infrastructuri rutiere cu care puține localități din mediul rural se pot mândri. Nici în ceea ce privește utilitățile principale - apă și canalizare, comuna nu stă deloc rău, nivelul de trai al localnicilor și confortul acestora fiind principala preocupare a administrației locale.

Lista priorităților la lucrările de investiții ce se derulează pe raza comunei Boteni cuprinde 4 obiective pentru care executivul va face toate demersurile pentru obținerea fondurilor necesare. Este vorba tot de investiții pentru modernizarea infrastructurii: a sistemului de alimentare cu apă, extindere rețea de canalizare și, bineînțeles, asfaltare de drumuri comunale. ”Avem în plan modernizarea DC 38 Luncă - Balabani, investiție cuprinsă în baza de date a Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, obiectiv din care s-au executat deja lucrări în valoare de 266.874 lei. De asemenea, discutăm despre modernizarea prin asfaltare a drumurilor de interes local, investiție cuprinsă, la fel, în baza de date a Ministerului, obiectiv aflat în faza de proiectare DALI.”, declară primarul Vasile Leau.
Pentru extinderea sistemului de canalizare cu încă 2 km, cât ar mai fi nevoie pentru acoperirea întregii localități, este depusă solicitarea de finanțare, valoarea obiectivului fiind de 975.234 lei.
În ceea ce privește modernizarea sistemului de alimentare cu apă, este nevoie de achiziționarea și montarea unei stații de tratare a apei cu osmoză inversă, sistem ce ar asigura o calitate superioară a apei potabile. ”Această investiție o vom realiza cu fonduri de la bugetul local și, sper, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean”, a mai spus edilul șef din Boteni.