roci primarieApropierea datei limită impusă de Uniunea Europeană privind introducerea reţelelor de canalizare în toate localităţile din România (anul 2018 - în caz contrar ţara noastră riscând amenzi enorme), obligă oarecum Guvernul să direcţioneze banii de investiţii prioritar către aceste obiective. De acest fapt se leagă şi speranţele administraţiei din Rociu privind realizarea reţelei de canalizare în comună, proiect depus pe Ordonanţa 28 încă din anul 2014.

“Investiţia este extrem de mare, imposibil de făcut din bugetul local. Este vorba de 120 de miliarde de lei vechi. Proiectul prevede realizarea a 17,4 km reţea de canalizare şi staţie de epurare. Sperăm ca anul acesta să se efectueze procedurile de deschidere a finanţării, pentru a se putea organiza licitaţia şi apoi să se treacă la execuţia propriu-zisă. Cea mai mare parte a banilor trebuie să vină de la Guvern. Vom contribui şi noi cu o sumă de la bugetul local. De asemenea, am primit asigurări că şi Consiliul Judeţean va contribui la co-finanţarea proiectului.”, explică primarul din Rociu, Aurel Bălăşoiu.
Tot pentru anul acesta, şi tot pe Ordonanţa 28, plus o mică parte de finanţare de la bugetul local, administraţia din Rociu speră să asfalteze alţi 4,5 km de drumuri locale, care se vor adăuga celor 8 km asfaltaţi anul trecut. “Mai avem un  proiect privind realizarea unui pod peste pârâul Mozac, proiect ce are legătură cu cel privind asfaltarea. Astfel, podul va face legătura între DJ 503, care vine de la Oarja, cu DC 104, Rociu – Furduieşti (Răteşti) – Autostradă.”, spune Aurel Bălăşoiu.