cepariCât de curând, conducerea administrației locale din comuna Cepari va semna contractul de finanțare pentru proiectul de introducere a rețelei de alimentare cu apă în zona Plaiul Oii - Valea Cepariului. Cel mai probabil de anul viitor vor începe lucrările efective la această investiție de care vor beneficia aproximativ 100 de gospodării.

Proiectul, ce va fi finanțat prin OG 28, presupune sistem de alimentare cu apă complet, cu foraj nou, gospodărie de apă, bazin de stocare și rețea de conductă în jur de 5 km, și va deservi cele aproximativ 100 de gospodării din acest sat. Lucrările vor fi demarate anul viitor, până atunci finalizându-se procedurile de licitație etc.
Un alt obiectiv ce se va materializa curând, ale cărui lucrări vor începe chiar de anul acesta, este terenul de sport multifuncțional. ”Am finalizat proiectul și acum suntem în faza de obținere a autorizațiilor. Avem jumătate din fondurile necesare și deci, imediat cum toate documentele sunt gata, ne putem apuca de lucru. Sperăm ca pentru cealaltă jumătate din investiție să primim sprijin și de la Consiliul Județean”, declară primarul Cristian Ciobanu.
O lucrare foarte importantă realizată de Primăria Cepari în această perioadă este amenajarea a două treceri tubulare pentru câteva gospodării izolate din zona Cepari Ungureni. ”Pare un lucru mic, dar acești oameni solicitau sprijinul în acest sens de ani de zile. Alți cetățeni din zonă, mai înstăriți, și-au amenajat singuri căi de acces, dar pentru cei mai fără venituri, nu era posibil”, a mai spus edilul șef din Cepari.