baiculestiDrumul Județean 704 F va fi asfaltat anul acesta de către Consiliul Județean. Vestea nu are cum să nu îi bucure pe locuitorii comunei Băiculești, având în vedere că 2,135 km din acest drum tranzitează localitatea, fiind o rută extrem de circulată.
”Le mulțumesc în mod expres celor de la Consiliul Județean, în numele cetățenilor din Băiculești, care așteaptă de ani de zile modernizarea acestui drum. Mulțumirile noastre sunt cu atât mai importante având în vedere situația financiară critică prin care trecem cu toții”, declară primarul Niculaie Dragnea.
În aceeași situație critică se află și administrația locală. Cu un buget cu 13 miliarde de lei vechi mai mic față de cel aferent anului trecut, șeful executivului nu poate decât să spere la rectificările din vară. ”Norocul nostru este că am avut 2 miliarde de lei ca fond de rulment, sumă cu care încercăm să ne descurcăm. Dacă nu erau acești bani, chiar nu puteam face nimic. Astfel, printre lucrări pe care, la ora actuală, le putem realiza amintim reabilitarea uliței Bisericii din Valea Brazilor, întreținerea drumurilor comunale și, foarte important pentru siguranța cetățenilor, montarea unui sistem de supraveghere video în localitate. Suntem obligați să luăm această măsură având în vedere numărul de infracțiuni din ultima perioadă. Nu în ultimul rând, avem pe lista de priorități reabilitarea clădirii din Tutana - fost sediu de Primărie, în care acum funcționează o grădiniță. Clădirea se află într-o stare proastă și vom începe cu schimbarea acoperișului.”, mai spune edilul din Băiculești.
Pentru a se putea gospodări mai eficient, conducerea aparatului administrativ intenționează și să achiziționeze o sărăriță, utilaj necesar pentru acțiunile de deszăpezire și alte lucrări în localitate.