75Duminică, 30 august, va fi sărbătoare pentru locuitorii comunei Stoenești!  Cea de-a V-a ediție a Zilei Localității, intitulată generic  ”Întâlnire cu Fiii Satului”, va fi un bun prilej pentru distracție, bucurie și relaxare. Organizatorii, Primăria și Consiliul Local, au ales artiști renumiți pentru a întreține atmosfera și au pregătit un program de festivități pentru  premierea celor mai de seamă membri ai comunității.

”După cum se știe, la Stoenești nu se organizează în fiecare an astfel de eveniment, tocmai de aceea are o însemnătate și o greutate mai mare pentru comunitate. Faptul că am intitulat sărbătoarea “Întâlnire cu Fiii Satului” îi dă manifestării un caracter autentic popular, tradițional. Chiar am dori ca, din timp în timp, să revină pe plaiurile natale toți acei plecați în alte părți, în alte orașe și, de ce nu, în alte țări, pentru a ne reîntâlni, pentru a ne aduna laolaltă, fii ai acestor meleaguri. Prinși în treburile de zi de zi, uităm de origini, uităm de părinți, de locurile copilăriei și cred că asemenea sărbători sunt o bucurie pentru suflet.”, spune primarul Ion Marin.
Sărbătoarea va începe la ora 12.00 și va avea loc în fața Primăriei, la Monumentul Eroilor. Vor fi premiate 31 de cupluri ce au împlinit 50 de ani de căsnicie, 10 elevi cu rezultate deosebite  la învățătură, o sportivă de elită din localitate - vicecampioană europeană la atletism - Panțuroiu Elena Andreea și colaboratori ai administrației locale. Din programul artistic nu vor lipsi elevii școlilor din Stoenești, grupul folcloric al zonei ”Doina Muscelului” și interpreți renumiți precum Ionuț Dolănescu și soția, Violeta Constantin, Olguța Berbec etc.