71Lucrările pentru introducerea canalizării în localitatea Moșoaia continuă, concomitent, în cinci puncte diferite ale comunei: Hințești, DN Pitești-Drăgășani, Smeura de Sus, Olteni și Basangești. În cadrul aceluiași proiect amplu privind introducerea de canalizare și extinderea și reabilitarea sistemului de alimentare cu apă se construiesc două bazine de înmagazinare a apei potabile, care vor rezolva problema calității și cantității apei în comună.

“Bazinele au câte 500 mc fiecare, constituind una din cele mai moderne înmagazinări de apă dintr-o localitate rurală. În maxim o lună construcția propriu-zisă a bazinelor va fi gata, urmând ca în primăvara anului viitor să finalizăm racordurile, schimbând, totodată și sursa de apă, de la Budeasa, la Războieni. În acest fel, în condițiile oricărei defecțiuni, comuna Moșoaia va avea sursă proprie de apă pentru aproximativ 3 săptămâni.”, ne-a declarant primarul din Moșoaia, Florea Ene.

Bani de investiții
Cele 11 miliarde primite de la Ministerul Finanțelor în urma rectificării bugetare vor fi folosite atât pentru echilibrarea bugetului, cât și pentru următoarele investiții: reabilitarea Căminului Cultural Smeura, amenajarea curții interioare a primăriei, pentru întocmirea de proiecte de modernizare a două drumuri din comună, proiecte ce vor fi depuse pe noul PNDR, și pentru continuarea lucrărilor la noua școală.