catescaLa începutul lunii februarie, bugetul aferent anului în curs a fost aprobat de către Consiliul Local Căteasca. ”În comparație cu anii precedenți, bugetul este semnificativ diminuat din cauza ordonanței emisă de Ministerul Finanțelor Publice, iar în acest an ne bazăm doar pe propriul buget și încercăm să obținem finanțare prin Planul Național de Dezvoltare Locală, reglementat de Ordonanța de Urgență nr. 28/2013. Avem speranța să obținem finanțare pentru proiectele propuse și cele inițiate, în special pentru investițiile care privesc unitățile de învățământ cât și pentru cele ce vizează drumurile comunale/publice”, ne-a declarat primarul Liviu Năstase.
La capitolul dezvoltare locală, autoritățile din Căteasca au în desfășurare construcția unei școli și a unei gradinițe în satul Recea, investiție care a demarat în luna spetembrie a anului trecut. ”Sperăm ca în luna septembrie 2015, școala să fie finalizată și astfel elevii să beneficieze de condiții mult mai bune pentru a-și desfășura activitatea în învățământul primar în condiții bune” precizează edilul din Căteasca.

Inspectorii Primăriei, în sprijinul cetățenilor
Pe de altă parte, administrația publică locală își concentrează eforturile în vederea realizării unei cât mai bune colectări a impozitelor și taxelor locale. Astfel, inspectorii fiscali din cadrul Primăriei Căteasca se deplasează periodic în fiecare sat din comună pentru a ușura eforturile cetățenilor care doresc să-si plăteasca dările către bugetul local și care vor să beneficieze de reducerea de 10 % din impozitul pe terenul arabil și imobile. De menționat este faptul că o parte destul de importantă din bugetul local este reprezentată de taxele si impozitele încasate de la societățile care își desfașoară activitatea pe teritoriul comunei.