54Începutul lunii august a adus la Boteni sărbătoarea Zilei Comunei și cea de-a XX-a ediție a Festivalului Național de Folclor ”Brâul de la Boteni”, competiție de renume, la care au participat, timp de două zile, ansambluri de dans din mai multe județe ale țării. La ceas de sărbătoare pentru comunitatea din Boteni, Consiliul Local și autoritățile județene au inaugurat și Centrul Local de Permanență ”Valea Argeșelului”, unitatea medicală fiind dotată cu aparatură perfomantă de prim ajutor și deservită de un medic specialist.


”Centrul Local de Permanență va deservi pacienții din întreaga localitate și va oferi servicii medicale gratuite, întrucât există un 55contract încheiat cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Investiția a fost realizată cu fonduri locale și sprijinul Consiliului Județean Argeș. Mă bucur că le putem oferi oamenilor servicii medicale de calitate, într-o clădire modernă, dotată cu aparatură de ultimă generație”, a spus primarul Vasile Leau, la momentul deschiderii unității medicale. Panglica inaugurală a fost tăiată de edilul-șef din Boteni alături de președintele CJ Argeș, Florin Tecău, și de personalul medical al unității. La eveniment au fost prezenți primarii din Rociu, Aurel Bălășoiu, Hârtiești, Petre Andrei, și Mioveni, Ion Georgescu.

Evenimente dedicate Zilei Comunei  
Manifestările dedicate Zilei Comunei au cuprins și ediția jubiliară a ”Brâului de la Boteni”, dar și alte evenimente organizate de administrația publică locală. Festivalul ”Brâul de la Boteni” s-a desfășurat în zilele de 1 și 2 august 2015, bucurându-se de un public numeros. Pe 1 august. manifestarea a debutat cu Memorialul Petre Țuțea, ediția a VII-a, iar apoi pe scena amenajată de autorități au evoluat ansambluri folclorice din țară și din județ. Pe 2 august, publicul a fost din nou încântat de frumusețea cântecului și a jocului popular puse în scenă de ansambluri din țară și din județ. ”Dintre ansamblurile care au participat în 56acest an menționez Ansamblul ”Călușarii” de la Stolnici, Ansamblul de la Optași, județul Olt, Ansamblul de la Corbu, județul Olt, Ansamblul Școlii Generale Șerbănești, comuna Rociu, Ansamblul Armatei din Câmpulung Muscel, Ansamblul Argeșelul din Boteni, Ansamblul Argeșelul din Vulturești și Ansamblul comunei Corbi. De asemenea, pe scena festivalului au urcat artiștii consacrați ai comunei, și mă refer la Bogdan Oncioiu, Izabela Coman, Dan Chițulescu, Stâlpeanu Andrada și alții”, a declarat primarul Vasile Leau. Fără dubii, ediția din acest an a ”Brâului de la Boteni” a fost un succes, numărul participanților ridicându-se la câteva mii de persoane.