46În prima zi a lunii august, la Căminul Cultural din Bârla, a avut loc cea de-a III-a ediție a concursului de dans popular ”Floare de câmpie”,  manifestare artistice care reunește an de an sute de dansatori, amatori și profesioniști. Principalul scop al concursului este acela de a scoate în evidență autenticitatea jocului popular de la sate, nealterat de coregrafii și alte influențe moderne.

Primarul Ion Neacșu, cel care s-a ocupat de buna organizare a evenimentului, i-a avut alături pe președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău, și pe primarii localităților învecinate: Stolnici (Sevastian Pupăză Roșu), Hârsești (Ion Moloiu) și Lunca Corbului (Gheorghe Drăgan). ”La concursul din acest an am avut 10 formații participante. Regulamentul a fost în așa fel încât să nu fie mai mult de 16 persoane în formație, și să fie exact așa cum se juca pe vremuri la hora satului. Locul I a fost câștigat de o formație din Bârla, numită ”Floricica din Poiană”, locul II a fost obținut de Școala populară de artă din Târgoviște și formația Mărțișorul de la 47Corbu, iar locul III a fost ocupat de formația de la Bogați. Președintele juriului a fost domnul Dorin Oancea. După concurs, au urcat pe scenă și dansatorii mici și dansatorii mari de la Bârla, două formații de la Hârsești, formații de la Stolnici, Lunca Corbului, județul Argeș și de la Corbu, județul Olt”, a declarat primarul Ion Neacșu. Manifestarea artistică organizată de autoritățile din Bârla a strâns sute de participanți, cunoscută fiind tradiția jocului popular în localitățile de pe Valea Cotmenei.
Pe plan administrativ, la rectificarea bugetară de la finalul lunii iulie, comunei Bârla i-a fost alocată suma de aproximativ 12 miliarde de lei, bani care urmează a fi repartizați pe categorii de cheltuieli în viitoarea ședință de Consiliu Local. Prioritate în alocarea fondurilor au proiectele aflate în derulare la nivelul localității.