41Suma de 784.000 de lei alocată de Guvern la rectificarea bugetară de la finalul lunii iulie va merge preponderent către investițiile în curs ale administrației publice locale din Rătești. Astfel, în prima ședință de Consiliu Local, banii vor fi alocați pentru cofinanțarea proiectului de asfaltare a trei drumuri comunale, proiect derulat pe OG/2013, dar și pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru înființarea primei rețele de canalizare în satele Tigveni și Pătuleni.

”Proiectul de asfaltare prevede modernizarea DC 96, DC 96A și DC 104, iar la canalizare trebuie să facem studiul de fezabilitate și studiile topometrice pentru a putea realiza proiectul. De asemenea, vom aloca bani în buget și pentru transportul cadrelor didactice și pentru indemnizațiile asistenților sociali. Pentru cadrele didactice, în afara sumelor de echilibrare a bugetului local, s-au mai alocat 68.000 de lei pentru plata hotărârilor judecătorești”, ne-a declarat primarul Gheorghe Matei.
În altă ordine de idei, în această perioadă sunt în plină desfășurare pregătirile pentru începerea noului an școlar. Sălile de clasă au fost zugrăvite de curând, se face curățenie în toate unitățile de învățământ, iar la școala de centru au fost schimbate ușile și glafurile de la geamuri. Totodată, în ultima lună, unitățile școlare din comună au fost aprovizionate cu lemne pentru iarnă. La nivelul localității funcționează școli în satele Rătești, Pătuleni, Nejlovelul și Furduiești și grădinițe în satele Tigveni, Pătuleni, Nejlovelul și Furduiești.