40Bugetul localității a fost rectificat luna aceasta cu banii alocați de Guvern la rectificarea de la finalul lunii iulie. Sumele alocate sunt destinate plății salariilor și a hotărârilor judecătorești către cadrele didactice, în timp ce pentru alte categorii de cheltuieli și investiții, administrația locală nu a primit niciun leu.

”Avem bani doar pentru plățile restante către profesori, în rest nu ni s-a dat altceva. Nu avem nici plafon de salarizare. Pentru asistenții sociali și persoanele cu handicap mai avem bani doar pentru luna august, plăți care se vor face în septembrie. Apoi nu știu cum ne vom descurca, probabil că în toamnă se va mai face o nouă rectificare bugetară, asta ar fi soluția”, afirmă primarul Georgel Burcea.
În această perioadă se fac ultimele pregătiri pentru începerea noului an școlar. Școala și grădinița din localitate, reabilitate de curând pe baza unui proiect finanțat cu fonduri europene, sunt în plin proces de curățenie. Anul școlar se va deschide în localitate pentru 164 de elevi înscriși la Școala cu clasele I-VIII și 12 preșcolari de la grădiniță.
Din păcate, veștile legate de agricultură nu sunt foarte bune. Până la începutul ultimei decade a lunii august, în comună nu plouase deloc, culturile de porumb și floarea soarelui fiind compromise complet.