39După o lungă perioadă în care nu a beneficiat de fonduri guvernamentale, administrația comunei Mușătești a primit sprijin financiar la rectificarea bugetară de la finalul lunii iulie.

”Ne-a fost alocată suma de 610.000 lei, bani din care în mare parte vom achita datoriile strânse. Vom plăti circa 140.000 lei pentru lucrările de reabilitare efectuate la cele trei cămine culturale din localitate, Stroești, Costești-Vâlsan și Vâlsănești, 100.000 lei vor fi alocați pentru stația de apă, iar restul banilor îi vom direcționa către continuarea lucrărilor la sistemul public de apă și reabilitarea a două poduri peste râul Vâlsan, în satele Stroești și Vâlsănești, puternic afectate de inundațiile din ultimii ani. Salariile personalului din administrația publică și cele ale cadrelor didactice sunt asigurate până la finalul anului”, ne-a declarat primarul Mircea Păuna.
Fiindcă noul an școlar se apropie cu pași repezi, în această perioadă, în unitățile de învățământ din comună se derulează lucrări de igienizare. În mare parte reabilitate de curând, școlile din comuna Mușătești sunt pregătite să-i întâmpine așa cum se cuvine pe cei 420 de elevi și preșcolari înscriși la cursurile școlare.
În prag de toamnă și drumurile comunale au intrat în reabilitare, acestea fiind reparate cu bani de la bugetul local.