38Nou înființata secție de peisagistică a administrației publice locale funcționează la randament maxim în această perioadă. Recent constituită cu fonduri europene, în cadrul proiectului ”Economie socială pentru comunitatea rurală Dobrești”, secția de peisagistică se ocupă în această perioadă de defrișarea mărăcinilor de pe islazul comunal.

Suprafața totală a islazului comunal este de 180 de hectare, terenul urmând să fie salubrizat la finalul defrișărilor. În cadrul secției de peisagistică a primăriei lucrează persoane din localitate, formate și angajate cu fonduri europene în cadrul proiectului mai sus amintit.
Tot în această perioadă se află în desfășurare curățenia în unitățile de învățământ în vederea deschiderii noului an școlar. ”Avem două școli și două grădinițe și toate vor fi pregătite să primească elevii și preșcolarii în condiții bune, în luna septembrie. Pe lângă obișnuita curățenie și reparațiile curente, la grădinița din satul Furești am amenajat și grupuri sanitare noi, lucrare derulată cu fonduri de la bugetul local”, ne-a declarat primarul Irinel Georgescu.
Tot de la edilul-șef din Dobrești am aflat că în toamna acestui an se va face recepția finală la sistemul de alimentare cu apă din satul Dobrești, investiție care va deservi un număr de 800 de gospodării.