35Lucrările la alimentarea cu apă a satului Mozacu vor fi demarate în luna septembrie, investiția fiind finanțată prin OG 28/2013. Conform primarului Nicolae Radu, prima tranșă de bani pentru lucrări ar urma să fie alocată la finalul lunii august, astfel încât acestea să înceapă în prima lună de toamnă.

”Din informațiile pe care le dețin la momentul actual (n.r. - 20 august), în ultima săptămână din august ar urma să primim 10 miliarde de lei de la Guvern pentru alimentarea cu apă. Licitația a fost deja făcută, așadar cum primim banii, ne apucăm de treabă. Conducta de apă va fi introdusă pe o lungime de 4 km, iar rețeaua publică va deservi câteva sute de gospodării”, ne-a declarat primarul Nicolae Radu. La rectificarea bugetară din iulie, comuna a primit 43.000 de lei – sume de echilibrare a bugetului local. Separat s-au alocat bani și pentru plata drepturilor restante ale profesorilor, stabilite conform hotărârilor judecătorești.
În ceea ce privește un alt proiect în derulare al administrației din Negrași, și anume dispensarul uman din satul Bârlogu, acesta are toate șansele să fie finalizat în acest an. ”Avem acceptată cererea de plată pentru rambursarea banilor pe care i-am pus pentru achiziționarea buldoexcavatorului prin GAL. E vorba de circa 3 miliarde de lei, bani pe care îi vom folosi exclusiv pentru dispensarul uman, pentru a-l finaliza și da în folosință anul acesta”, precizează edilul-șef din Negrași.
În pragul noului an școlar, în unitățile de învățământ din localitate se fac curățenia de rigoare și reparațiile curente, în așa fel încât elevii și preșcolarii, peste 230 la număr, să fie primiți așa cum se cuvine în școli și grădinițe.