32Veste bună pentru elevii din localitate, în pragul noului an școlar! Primăria Buzoești a primit de la Guvern un microbuz școlar nou, mijloc de transport ce va intra în funcțiune încă din prima zi de școală. ”Am primit un nou microbuz școlar în luna august, l-am înscris în circulație și îl vom putea folosi din momentul în care vor începe cursurile școlare. Chiar dacă mai deținem un microbuz, aveam nevoie de o mașină nouă pentru transportul elevilor, întrucât au fost comasate mai multe școli din localitate. Elevii din satele Tomșanca și Ionești merg la Școala Șerboieni, iar de anul acesta, cei de la Buzoești și Cornățel vor merge la Școala Vulpești”, ne-a declarat primarul Ion Tănase.

Legat de pregătirile pentru noul an școlar, edilul-șef din Buzoești a dat asigurări că școlile vor fi deschise în cele mai bune condiții pentru elevi și cadre didactice.
Pe plan administrativ, rectificarea din luna iulie a adus în bugetul local o sumă generoasă, circa 16 miliarde de lei, bani care vor fi repartizați către diverse capitole de cheltuieli și investiții în viitoarea ședință de Consiliu Local. Separat de această sumă, administrația comunei Buzoești a mai primit aproximativ 2 miliarde de lei pentru plata hotărârilor judecătorești către profesori. În ceea ce privește proiectele aflate în derulare, la momentul actual se fac ultimele lucrări la vestiarele de la baza sportivă din satul Șerboieni, proiect finanțat cu fonduri europene prin intermediul GAL, și se continuă lucrările de modernizare a drumului de exploatație agricolă care leagă satele Ionești și Podeni, proiect finanțat în PNDR, Măsura 1.2.5. Drumul va fi asfaltat pe o lungime de 6,8 km. De asemenea, autoritățile locale lucrează în această perioadă la un proiect de modenizare a 6 km de drum comunal în satul Șerboieni. Proiectul urmează a fi depus într-un program cu finanțare europeană, prioritară pentru acest an fiind obținerea fondurilor nerambursabile pentru asfaltare. Conform proiectului, valoarea totală a lucrărilor se ridică la aproximativ 1 milion de euro plus TVA.