baiculesti 317,5 miliarde de lei vechi au intrat în bugetul comunei Băiculești după rectificarea bugetară. Conform declarațiilor primarului Niculaie Dragnea, 3,810 miliarde de lei revin învățământului, astfel: sume reprezentând hotărâri judecătorești, cu plata anticipată și pentru 2016 -2,710 miliarde de lei și 1,1 miliarde de lei - salarii în învățământ. Cele 13,7 miliarde rămase au fost împărțite în ședință de Consiliu Local în funcție de prioritățile din localitate.

”S-a hotărât ca 1,3 miliarde de lei să meargă tot pentru școli, pentru investiții, și 500 de milioane de lei  pentru reparațiile curente ale unităților de învățământ. Am alocat 4,1 miliarde pentru reabilitarea clădirii administrative din Tutana, unde funcționează Grădinița Tutana. Aproximativ 5 miliarde de lei au fost alocate pentru reabilitarea drumurilor comunale - pietruiri și decolmatare de șanțuri. Totodată, s-a hotărât majorarea cu 12% a salariilor personalului din Primărie, funcționarii nebeneficiind de niciun fel de stimulent financiar din 2008. Rugăm pe această cale guvernanții să pună în aplicarea cât mai curând legea salariilor personalului administrativ, pentru a intra în rândul lumii. Remunerațiile primite sunt o rușine, o insultă și o bătaie de joc, având în vedere cât au învățat și cât muncesc acești oameni, zi de zi.”, a declarat primarul din Băiculești.

Ziua Comunei
Pe 13 septembrie, cu mic  cu mare, sunteți invitați cu toții la  cea de-a IV-a ediție a Zilei localității Băiculești. Începând de la ora 14.00, muzica va răsuna pe stadionul comunei, iar berea și micii, alături de alte preparate la grătar, vor întregi atmosfera de sărbătoare câmpenească. Vor fi premiate cuplurile ce au împlinit 50 de ani de căsnicie, elevii cu merite deosebite și cadrele din învățământ ieșite la pensie. Evenimentul va fi încheiat cu un spectaculos foc de artificii!