VulturestiÎncă din luna august, autoritățile locale au început pregătirile pentru ediția din acest an a Zilei Comunei, sărbătoarea urmând să aibă loc pe data de 6 septembrie. Locuitorii comunei sunt așteptați să petreacă de ziua localității în locația obișnuită, pe terenul din satul de reședință, unde vor avea loc o serie de manifestări festive și un spectacol de muzică populară.

”Anul acesta vom premia șase familii care au împlinit 50 de ani de la căsătorie și mai mulți tineri ajunși la vârsta majoratului. Pregătim și un program artistic deosebit. Deocamdată nu am pus la punct detaliile legate de soliștii și formațiile care vor cânta, dar cu siguranță va fi un program frumos, pentru toate vârstele. Contăm și pe sprijinul Centrului Cultural Mioveni, iar dacă și vremea va ține cu noi, sunt convins că vom avea o sărbătoare frumoasă. Invit toți cetățenii comunei, cu mic, cu mare, să participe la Ziua Comunei”, spune primarul Liviu Poșircă.
În altă ordine de idei, autoritățile din Vulturești au început în luna august lucrările de asfaltare a uliței Toboșari. Asfaltul va fi turnat pe o lungime de 840 metri, modernizarea rutei locale urmând să fie gata în această toamnă. Lucrările sunt executate cu bani de la bugetul local. La nivelul localității continuă lucrările la canalizare, la fel și la Școala Bârzești, aflată în curs de reabilitare cu bani europeni printr-un proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Regional (POR). În ceea ce privește școala de la Vulturești, aceasta își va întâmpina elevii complet modernizată, în noul an școlar. Lucrările de reabilitare și modernizare au fost finalizate în luna august, finanțarea fiind asigurată tot cu fonduri europene, prin POR. Anul acesta, clopoțelul ce anunță deschiderea noului an școlar va suna la Vulturești pentru aproximativ 400 de elevi și preșcolari.