suseniMult așteptata rectificare bugetară a venit cu vești bune pentru administrația publică a comunei Suseni. Bugetul localității a fost rectificat cu suma de 831.000 de lei, banii mergând către asigurarea cheltuielilor de funcționare și investiții.

”Suma alocată la rectificare e mulțumitoare, s-a revenit la normalitate, ne-a fost dat ceea ce ni s-a luat la începutul anului. Am asigurat cheltuielile urgente, și mă refer aici la utilități, reparații curente la școli, combustibil și punerea în funcțiune a celui de-al doilea microbuz școlar. Restul de bani sunt destinați investițiilor: pietruirea drumurilor comunale, reabilitarea sistemului de alimentare cu apă și asigurarea cofinanțării la proiectul de reabilitare a Școlii Țuțulești, proiect derulat cu fonduri europene, în cadrul POR”, ne-a declarat primarul Doru Radu. În afara celor 831.000 de lei alocați la rectificare, administrația publică locală a mai primit de la Guvern suma de 89.000 de lei pentru plata hotărârilor judecătorești către cadrele didactice. Autoritățile din Suseni susțin însă că banii nu ajung pentru achitarea tuturor drepturilor restante, iar soluția ar fi noi alocări de fonduri la rectificarea bugetară din luna octombrie.
Pe de altă parte, în această perioadă, școlile sunt în febra pregătirilor pentru deschiderea noului an școlar. Dacă la Școala Țuțulești se lucrează în ritm susținut în vederea finalizării lucrărilor de reabilitare până la data de 14 septembrie, în unitățile de învățământ din satele Suseni și Cerșani, curățenia de rigoare se află pe ultima sută de metri.