30În perioada 23 - 26 iulie, s-a desfăşurat  tabăra de vară a cercetaşilor din Mioveni. Spre deosebire de anii precedenţi, când tabăra era organizată pe locul actualei zone de picnic a oraşului Mioveni, anul acesta a avut loc pe dealurile comunei Davideşti, la graniţa cu oraşul Mioveni, lângă cea mai frumoasă rezervaţie naturală din zonă: Lacul lui Bârcă.

Rezervația naturală declarată arie protejată prin Hotărârea de Guvern Nr.2.151 din 30 noiembrie 2004 se află în la extremitatea sudică a piemontului ce coboară din Munții Iezer-Păpușa, în partea vestică a satului Conțești și se întinde pe o suprafață de 20,40 hectare.
22 de cercetași - 17 tineri și 5 profesori au avut posibilitatea să învețe cum să trăiască în aer liber și să se descurce cu ceea ce ne-a dăruit natura.  Pe parcursul a câteva zile au deprins tehnica construirii din materiale naturale (lemn, sfoară de cânepă), utilizând unelte tradiționale (topor, ciocan, fierăstrău), toate cele necesare traiului, adică o masă cu bănci, o vatră suspendată, un umbrar, o bucătărie. Autorităţile comunei Davideşti au pus la dispoziţie materialul lemnos folosit la construcţii. În pauzele dintre fiecare etapă a construcţiei, tinerii au putut învăţa de la invitaţii lor cum să acorde primul ajutor, cum să procedeze în caz de dezastre naturale sau au învăţat câteva tehnici de autoapărare.
Evident, din activitățile tabelei nu au lipsit drumeţiile pe crestele dealurilor din împrejurimi, descoperirea unui izvor cu apă potabilă, jocurile şi concursurile cu tematică SCOUT.

Canalizare la Conțești
Cât de curând, la Davidești vor începe lucrările de introducere a sistemului de canalizare în satul Conțești, pe o lungime de 1 km (prima etapă). Investiția se ridică la suma de 4 miliarde de lei și este susținută cu fonduri de la bugetul local. ”Suntem în faza achizițiilor și, în funcție de fondurile de care dispunem, vom stabili ritmul de desfășurare al lucrărilor. Sigur că este de dorit ca această primă etapă să fie finalizată și funcțională până la finele anului”, spune primarul Ion Sandu.