29Deși bugetul comunei Cepari nu a crescut cu niciun leu după rectificarea bugetară generală, există totuși o veste bună pentru localnici. Continuă asfaltarea DJ 703F, drum județean ce face legătura cu județul Vâlcea, constituind o rută importantă pentru toată comunitatea de pe Valea Topologului.

”Până în momentul de față sunt modernizați 750 de metri și există promisiuni că lucrarea va continua. Nu vreau să induc pe nimeni în eroare și, repet, dacă eu am fost păcălit, nu este vina noastră, a administrației locale. Acest drum aparține Consiliului Județean și este cuprins în strategia de dezvoltare a județului, pentru modernizare, încă din 2010. Sper ca în cel de-al doisprezecelea ceas să se țină de cuvânt”, spune primarul Gheorghe Minculete.
Pe plan local, conducerea administrației din Cepari a reînceput acțiunea de pietruire a drumurilor. ”Avem o infrastructură rutieră de 86 de km de drumuri, majoritatea în pantă. De aceea este permanent nevoie să le întreținem, pentru a asigura o circulație în bune condiții. Ne este imposibil să intervenim peste tot, dar acolo unde sunt probleme și porțiuni dificile, vom avea în vedere o nouă balastare.”, declară edilul șef.
Reabilitarea și modernizarea Școlii Ungureni pe fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, a avansat. Lucrările sunt deja la acoperiș, iar primarul din Cepari spune că la începutul lunii octombrie se poate face inaugurarea clădirii. ”Până atunci, elevii de la Ungureni vor învăța la Urluiești. Partea bună este că am mai primit un microbuz școlar, cu o capacitate de 18 locuri, așa că avem cu ce îi transporta pe elevi”,  a  mai spus edilul șef.