107De multă vreme, drumul județean 725, ce face legătura între comuna Stoenești (prin satele Slobozia și Lunca Gârtii) și localitatea Dragoslavele, este pe lista de priorități a Consiliului Județean, pentru modernizare. Ruta scurtează drumul spre Brașov, dar și spre Târgoviște, fiind deosebit de important pentru trei județe și pentru toți turiștii, nu puțini la număr, pentru care Rucăr sau Dâmbovicioara sunt destinații de vacanță. Iată că, în sfârșit, investiția a fost demarată.
”S-a început lucrul cu refacerea unor podețe, aflate pe toată lungimea tronsonului  în lungime de 4 km, și nu pot decât să sper că fondurile sunt suficiente pentru continuarea obiectivului. Le-am promis oamenilor încă de anul trecut că acest drum va fi modernizat, dar iată că lipsa banilor Consiliului Județean a făcut ca această investiție să nu fie finalizată la data la care speram.”, spune primarul din Stoenești, Ion Marin.
Conducerea administrației locale așteaptă apariția ghidurilor de finanțare pentru Măsurile din noul PNDR, pentru a vedea daca proiectele comunei au șanse pentru a primi punctaje maxime și a fi declarate eligibile și finanțabile. ”Este foarte clar că fondurile europene rămân singura șansă pentru a mai putea face ceva în aceste condiții. Așteptăm, totodată, rectificarea bugetară preconizată la sfârșitul lunii iulie”, a mai spus șeful executivului din Stoenești.