105”Festivalul Cașcavalului” de anul acesta de la Brăduleț, eveniment ce a avut loc la începutul lunii iulie, s-a dovedit un real succes, în ciuda bugetului restrâns (aceasta fiind prima ediție din programul de sustenabilitate realizată cu fonduri locale). Sărbătoarea s-a întins pe durata a trei zile, debutând în satul Brăduleț și continuând cu Galeș, respectiv Brădet.
Numărul vizitatorilor a fost pe măsura așteptărilor, la fel ca și cel al oficialităților prezente la deschidere și pe parcursul celor trei zile: vicepreședintele Consiliului Județean Dorin Mărășoiu, deputatul Mircea Diaconu și colegi primari ai gazdei, Alecu Evlampie, primarul comunei Brăduleț.
În mod evident, la loc de cinste a stat ”Măria Sa, Cașcavalul”, prezentat de producătorii locali sub diverse forme și sortimente: împletit, afumat, puțin sărat etc. Trebuie amintit faptul că unii dintre gospodari au ajuns să-și trimită marfa în străinătate după participarea la târguri internaționale, cașcavalul de Brăduleț fiind extrem de apreciat în Spania și Italia. Printre producătorii care fac cinste județului prin măiestria cu care prepară acest produs gustos putem aminti pe Ion și Filofteia Marinescu, Ștefan Ioniță, Silvia Siru, Paraschiva Stroe, Valentina Olteanu, Elena Vintilă. Alături de cașcaval și alte produse tradiționale au făcut cu ochiul participanților: țuica locală, prăjiturile de casă, sucurile naturale, pastrama și multe alte bunătăți.
Și, cum nu există sărbătoare fără muzică, Festivalul  Cașcavalului de la Brăduleț a excelat și la acest capitol. În primul rând, trebuie remarcat faptul că însuși prezentatorul evenimentului este un binecunoscut rapsod și profesor, Grațian Bădescu, astfel că fiecare interpret și ansamblu au avut parte de introduceri bine argumentate și elocvente. Au urcat pe scenă, spre deliciul publicului, formația de Țiterași din Brăduleț, ansambluri și soliști din Corbeni, Corbi, Topoloveni, Boteni, Jugur, Arefu, Valea Iașului, Corbu - Olt, Dorul și Doina Argeșului, Doruri Muscelene, Aurelian Preda și invitații săi: Ana Maria Rosa Preda și Nicușor Iordan, Simona Dinescu, Ileana Lăceanu și mulți alții.
106”Cred că toată lumea s-a simțit bine și putem considera ediția de anul acesta un succes la fel ca și cele din anii trecuți. Iată că am reușit să organizăm și cu bani puțini un festival care deja a devenit un brand în Argeș. Ceea ce ne dorim prin acest eveniment este ca produsele noastre, și în special cașcavalul de Brăduleț, să fie cât mai promovate, să ajungă cât mai cunoscute și apreciate, să devină o ”mărci înregistrate”, a spus primarul Alecu Evlampie.