104Vineri, 17 iulie, la Valea Mare Pravăț‚ a avut loc întâlnirea de lucru a Grupului de Acțiune Locală - GAL Muscelean și European, un parteneriat public-privat compus din 52 de entități: 11 unități administrativ-teritoriale din Nordul județului Argeș plus comuna Văleni din Dâmbovița, 15 ONG-uri, 11 societăți comerciale, 3 școli, un locaș de cult și 7 persoane fizice.
La întâlnirea de la Valea Mare Pravăț au mai luat parte Carmen Boteanu, director general adjunct în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale - Autoritatea de Management pentru PNDR și Florin Tecău, președintele Consiliului Județean Argeș.
În cadrul reuniunii au avut loc discuţii deschise, fiecare dintre edilii prezenți exprimându-și opiniile referitoare la modul cum ar putea absorbi cât mai multe fonduri europene pentru ca sătenii să beneficieze de condiţii cât mai bune de viață.
În cei aproape 4 ani de existență, GAL Muscelean și European a contractat 40 de proiecte cu finanțare externă, dintre care 12 sunt deja finalizate, iar 28 se află în diferite faze de implementare. Peste două milioane de euro a fost valoarea totală a proiectelor accesate prin GAL-ul Muscelean şi European, asta însemnând achiziţionarea de utilaje, dotarea căminelor culturale, dezvoltarea exploataţiilor agricole, instalarea tinerilor fermieri, sprijin pentru crearea și dezvoltarea de microîntreprinderi, promovarea turismului.