98Târgul tradițional organizat de sărbătoarea Sf. Mc. Pantelimon a strâns și anul acesta sute de participanți în Poiana Târgului din satul Recea. Ca în fiecare an, oamenii au venit să-și cumpere cele necesare prin gospodării sau pur și simplu să se relaxeze la un mic și o bere.
Târgul a fost organizat de autoritățile locale și a adus la Recea câțiva zeci de comercianți cu produse dintre cele mai diverse. Manifestarea a luat sfârșit seara târziu, după ce locuitorii comunei au petrecut așa cum se cuvine la astfel de sărbători.
Trecând la un alt capitol, agricultura, din spusele primarului Marin Pană, anul agricol se anunță a fi unul bun. ”S-a terminat recoltarea la grâu, producția medie fiind în jur de 3.000 kg/hectar. Se putea și mai bine, dar e-n regulă și așa. Rapiță nu prea am avut pe raza comunei, iar la culturile de porumb și floarea soarelui a mai dat în iulie o ploaie, deci sunt pe drumul cel bun. Rămâne de văzut ce producție va fi în toamnă”, ne-a declarat primarul Marin Pană.
Pe plan administrativ, autoritățile din Recea au demarat lucrările din cadrul proiectelor de asfaltare a unor drumuri comunale din satele Orodel și Goleasca. ”Cu banii alocați inițial, 11.000 lei pentru drumul de la Orodel și 44.000 lei pentru cel de la Goleasca (DC 122A), am început reconstrucția unor podețe pe aceste rute. Așteptăm să vedem ce bani mai primim la rectificarea bugetară pentru a continua lucrările”, precizează edilul din Recea. Investițiile în modernizarea celor două drumuri comunale sunt realizate cu finanțare prin OG 28/2013, iar valoarea totală a lucrărilor, la ambele proiecte, se situează la circa 56 miliarde de lei.