97La fel ca multe primării din județ, și cea a comunei Mușătești a funcționat în ultimele luni cu un buget de avarie. Lipsa fondurilor pentru investiții și dificultatea asigurării cheltuielilor de funcționare au fost principalele probleme cu care s-a confruntat administrația publică locală în acest an.
Speranțele autorităților din Mușătești se îndreaptă spre rectificarea bugetară de la finalul lunii iulie. ”Avem nevoie de bani pentru plata lucrărilor de reabilitare executate la cele trei cămine culturale: Stroești, Costești-Vâlsan și Vâlsănești. Necesarul ar fi de aproximativ 3 miliarde de lei pentru a acoperi plățile. Și pentru gospodăria de apă a sistemului public avem nevoie de fonduri, în ultimul timp nu s-a lucrat nimic din cauza lipsei banilor. Alimentarea cu apă a localității este o investiție începută în urmă cu 10 ani, dar nu o putem finaliza fără sprijin guvernamental”, ne-a declarat primarul Mircea Păuna.
Pe de altă parte, anul acesta, 400 de fermieri din comună vor beneficia de subvenții de la APIA. Primele tranșe de bani pentru agricultori vor fi alocate de ministerul de resort începând cu ultima lună a acestui an.