96Proiectul de modernizare a drumului de exploatație agricolă care leagă satele Ionești și Podeni va fi finalizat în luna septembrie. Lucrările de asfaltare a drumului au început în această lună și sunt finanțate cu fonduri europene pe Măsura 1.2.5. a PNDR.
Se va turna asfalt pe o lungime de 6,8 km, facilitându-se astfel accesul cetățenilor către terenurile agricole din zona Ionești. Tot în luna iulie a fost dat startul lucrărilor și la vestiarele de la baza sportivă din satul Șerboieni, proiect implementat de autoritățile locale cu fonduri europene prin Grupul de Acțiune Locală (GAL).

Secetă cumplită!
Probleme sunt însă în sectorul agricol, acolo unde seceta a făcut ravagii. ”Ne confruntăm cu o secetă cumplită. În sudul județului nu a mai plouat de săptămâni bune, chiar luni. La grâu s-au obținut 2.000-3.000 kg/ha, foarte puțin. La porumb și la floarea soarelui, dacă nu vin ploi, recolta e compromisă total. Agricultorii nu se vor alege cu mare lucru și e păcat, pentru că oamenii muncesc din greu pentru aceste culturi. Dar cu natura nu se poate pune nimeni!”, spune primarul Ion Tănase.
În luna iulie, în două sate din comună au avut loc târguri tradiționale. Astfel, pe 17 iulie, locuitorii satului Vulpești s-au strâns să petreacă la târgul tradițional, iar pe 27 iulie, de Sf. Mc. Pantelimon, cei din satul Buzoești au participat la sărbătoarea locală. Ambele manifestări au fost organizate de Primăria Buzoești.