94Administrația publică a comunei Vulturești pregătește asfaltarea uliței Toboșari, în această perioadă fiind organizată procedura de achiziție și licitația lucrărilor incluse în proiect.
”În luna august, vom asfalta această uliță, în lungime de 840 metri, bifând astfel o altă rută locală modernizată. În această perioadă am finalizat 260 de metri de șanț betonat în cătunul Albulești și urmează să pietruim acest drum. Toate investițiile sunt realizate cu fonduri locale. În ceea ce privește modernizarea celor două școli, cea de la Vulturești și cea de la Bârzești, lucrările sunt în stadii diferite. La Școala Vulturești, lucrările au fost finalizate, însă întârzie plata lucrărilor de la minister, așadar investiția nu a fost recepționată. La unitatea școlară din Bârzești a fost finalizat noul acoperiș, însă mai este nevoie de izolație, de montarea centralei termice, de amenajări interioare. Se așteaptă alocarea unei noi tranșe de bani pentru continuarea lucrărilor”, ne-a declarat primarul Liviu Poșircă. Ambele școli din localitate sunt modernizate cu fonduri europene în cadrul unor proiecte finanțate prin Programul Operațional Regional (POR).
O altă investiție importantă pentru administrația publică locală este aceea de refacere a podului pe DJ 739 (DN73D) Bârzești-Negrești-Zgripțești-Beleți (DJ 702) peste râul Argeșel. Lucrările sunt în procedura de licitație, urmând ca după data de 1 septembrie acestea să fie demarate. De acesta și de restul proiectelor derulate la nivelul comunei Vulturești se ocupă în continuare primarul Liviu Poșircă, actualmente suspendat din funcție pe motiv de incompatibilitate în urma procesului cu ANI. Edilul spune însă că acest aspect nu îl împiedică să se implice, în mod benevol, în implementarea proiectelor de maximă utilitate pentru locuitorii comunei.