91Autoritățile locale din Săpata au demarat pregătirile pentru ediția din acest an a Zilei Comunei, un eveniment așteptat de întreaga comunitate locală, în special pentru că anul trecut manifestarea nu a avut loc. Primarul Laurențiu Micu vrea să ofere cetățenilor comunei o sărbătoare pe cinste, cu momente artistice deosebite.
”Vom serba, pe 15 august, “Ziua Comunei” Săpata, eveniment la care îi invit pe toți locuitorii comunei. Sărbătoarea va avea loc pe terenul de sport din satul Bănărești, cu începere de la ora 17.00. Atmosfera de sărbătoare va fi întreținută de formații locale și interpreți originari din comuna noastră: Valentin Grigorescu și Lucica Baciu Bican. La Ziua Comunei va fi prezent și Ansamblul Folcloric ”Doina Bascovului”, artiștii acestuia pregătind un program special pentru această zi. Vom trimite invitații și către oficialitățile județului, sperând că la ceas de sărbătoare, reprezentanții Consiliului Județean și ai Prefecturii ne vor fi alături”, ne-a spus primarul Laurențiu Micu.
În plan administrativ, lucrările stagnează în expectativa rectificării bugetare programată pentru această lună. Prioritate la rectificarea bugetară are proiectul de introducere a apei în satele Bănărești (asfalt), Turcești și Popești, investiție pentru care este necesară suma de 8 miliarde de lei. Totodată, refacerea podului de la Bănărești-Mârțești, afectat de inundații anul trecut, reprezintă un alt deziderat al administrației publice locale pentru perioada următoare. Pentru realizarea acestuia, autoritățile din Săpata își pun speranța tot în fondurile ce urmează a fi alocate de Guvern la rectificarea bugetară.