84Administrația publică a comunei Miroși își continuă activitatea în această perioadă, confruntându-se însă cu aceeași problemă semnalată de autorități în urmă cu mai multe luni. Este vorba de lipsa banilor pentru implementarea proiectelor de investiții, mai exact asigurarea cofinanțărilor la proiectele cu bani europeni și finanțarea unor noi proiecte locale.
”Avem un proiect în derulare, pe măsurile de finanțare ale Grupului de Acțiune Locală (GAL), realizarea unui teren sintetic de sport. Nu avem însă banii pentru asigurarea cofinanțării acestui proiect, în sumă de 3,7 miliarde de lei. Se pare totuși că termenul de finalizare a proiectului va fi prelungit până în luna noiembrie, altfel, la data stabilită inițial - luna septembrie, nu cred că poate fi finalizat. Avem nevoie de bani pentru cofinanțarea aceasta, dar și pentru realizarea unui proiect de reabilitare de drumuri comunale și modernizare a unui drum de exploatație agricolă. Acestea sunt prioritățile în ceea ce privește rectificarea bugetară de la sfârșitul lunii iulie. Problema este că nu ne-a întrebat nimeni din administrația județeană ce fonduri avem nevoie, pentru ce obiective ș.a.m.d. Nu știu cum se va face prioritizarea în acordarea fondurilor, dacă banii vor veni prin Consiliul Județean sau direct de la Guvern. Sunt destul de rezervat în ceea ce privește această rectificare bugetară. Sper doar că banii vor fi împărțiți echitabil, nu să ajungă doar în anumite localități sau la anumite proiecte”, ne-a declarat primarul Marin Niță.
Pe de altă parte, în sectorul agricol veștile sunt încurajatoare pentru producția din acest an. La nivelul localității, la culturile de grâu s-a înregistrat o producție medie de 3.300kg/ha, iar la porumb și floarea soarelui, dacă vor mai cădea ceva precipitații în aceste săptămâni, sunt șanse ca recolta să fie una bogată.