81Realizarea sistemului de alimentare cu apă rămâne, fără îndoială, principala investiție ce se derulează în momentul de față în comuna Domnești. Conform declarației primarului Nicolae Smădu, lucrările au avansat în ritm rapid, ajungându-se la etapa de distribuție a apei.
“Vom lucra intens atâta timp cât vom avea bani și nu este exclus să putem finaliza obiectivul până la finele anului. Ne mai sunt necesari 1 milion de lei, sumă pe care nu o pot considera mare, având în vedere valoarea totală a proiectului.”, a declarat șeful executivului din Domnești.
În paralel, au început lucrările de modernizare a târgului săptămânal – etapa a II-a. Conform proiectului, în această etapă se va moderniza infrastructura zonei vechi a pieței, unde se află halele industriale și o parte din tarabe. Modernizarea infrastructurii cuprinde realizarea de canale pluviale, introducerea utilităților, amenajarea de alei și spații verzi. Ritmul de lucru va fi impus de modul în care guvernul va aloca banii necesari acestei investiții, proiectul fiind realizat pe Ordonanța 28.
Pentru tinerii din Domnești, administrația locală amenajează un teren de sport multifuncțional, lângă baza sportivă din centrul localității. “Terenul de sport va fi pretabil practicării mai multor sporturi: fotbal, handbal, baschet, tenis etc și va constitui, credem noi, un nou punct de atracție pentru petrecerea cât mai plăcută a timpului liber. Investiția în se va face cu bani de la bugetul propriu.”, ne-a precizat Nicolae Smădu.