62Deși se află pe lista Guvernului pentru finanțare încă din 2011, pentru proiectele de asfaltare ale administrației locale din Tigveni nu s-au alocat până în momentul de față fonduri. Este vorba de două proiecte însumând 14 km de drumuri, dintre care 5,5 km - Strada Cimitirului, obiectiv pentru care licitația a fost adjudecată.


”Anul acesta, după cum se știe, s-au dat bani pe OG 28 doar pentru proiectele începute. Deși pentru modernizarea acestui drum avem deja licitația și câștigătorul, s-a considerat că se mai poate aștepta. Păcat, deoarece este un drum foarte circulat, care deservește locuitorii mai multor sate: Tigveni, Valea Bădislavei, Momaia etc.”, spune primarul Dumitru Slătineanu.
În schimb, Strada Theodor Brătianu, de asemenea o stradă importantă în localitate, a fost asfaltată, urmând ca în curând să se facă recepția finală a investiției. ”Toată lumea a primit cu multă bucurie modernizarea acestui drum pentru care, sincer, până în momentul de față nu am plătit nimic. Așteptăm fonduri de la Consiliul Județean, Direcția de Drumuri Județene, proiectul prevăzând achitarea a 50% din costuri de către instituția amintită.”, a mai afirmat edilul din Tigveni.
Alimentarea cu apă în localitate (două proiecte) este, de asemenea, o investiție la care se lucrează cu succes. ”La sistemul Tigveni - Bălilești avem introdusă conducta în proporție de 99% în satul Bălilești. Începem executarea forajului și traversarea Topologului, montarea bazinului și a stației de clorinare. La celălalt sistem, de la Bârsești, s-a executat cel de-al doilea foraj și urmează aducerea celor două bazine și racordarea lor la conductă. Dorim să dăm drumul la apă în sistem chiar dacă lucrarea nu este finalizată, pentru a-i ajuta pe oameni în perioada de vară, când este nevoie de un debit suficient pentru udarea grădinilor”, a mai spus primarul Dumitru Slătineanu.