61Moment festiv la mijlocul lunii iunie în localitate! Pe 19 iunie, autoritățile locale și persoanele apropiate l-au serbat pe Vasile Pescaru, longevivul localnic împlinind venerabila vârstă de 100 de ani.


Veteran de război, Vasile Pescaru i-a avut alături la aniversarea unui secol de viață pe toți cei dragi, autorități locale, salariați ai primăriei și reprezentanți ai Centrului Militar Argeș care i-au oferit centenarului o decorație. Din partea Primăriei Teiu, sărbătoritul a primit o diplomă de onoare, un tort și un premiu în bani, primarul Florin Dumitru și consilierii locali felicitându-l la moment aniversar. 60Vasile Pescaru s-a născut în urmă cu un veac, în satul Lăpuşna din Republica Moldova, iar din 2007 locuiește în comuna Teiu, alături de unul dintre copiii săi. Totodată, alți câțiva localnici vor împlini un secol de viață în perioada următoare, administrația locală intenționând să-i sărbătorească în aceeași manieră.   

A venit noul microbuz școlar!
În luna iunie, în localitate, au continuat lucrările de extindere a rețelei de iluminat public, acestea fiind realizate în zona cimitirului din satul Teiu Deal. De asemenea, în ultimele săptămâni au fost efectuate lucrări de igienizare la dispensarul comunal, autoritățile locale refăcând și gardul locației. Pe de altă parte, până în data de 15 iunie - data limită până la care puteau fi depuse dosarele pentru subvențiile agricole, au fost înregistrate un număr de 329 de cereri pentru eliberarea adeverințelor necesare la APIA. Dosarele pentru subvenții agricole vor fi evaluate și se vor stabili beneficiarii subvențiilor agricole. Și pentru că se apropie anunțata rectificare bugetară, administrația publică a comunei Teiu a solicitat Consiliului Județean alocarea unor fonduri pentru mai multe obiective de investiții. Autoritățile locale au solicitat bani pentru finalizarea lucrărilor la târgul săptămânal, modernizarea parcului pentru copii din centrul comunei, dotarea celor două grădinițe cu tobogane și leagăne și pentru lucrări de întreținere și igienizare a ulițelor și drumurilor comunale. Chiar înainte de vacanța de vară, elevii din localitate au primit o veste bună de la autorități. ”La sfârșitul lunii mai am primit de la Guvern microbuzul pentru transportul elevilor, mașină pe care o așteptam de mult timp. Microbuzul l-am preluat personal de la București, împreună cu șoferul pe care îl avem angajat pentru transportul școlar”, declară primarul Florin Dumitru.