54De curând, administrația publică a comunei Ștefan cel Mare a primit o nouă tranșă de bani de la Guvern pentru continuarea lucrărilor la sistemul de canalizare. Dacă în urmă cu câteva luni, autoritățile au primit 200.000 de lei, acum au fost alocați 245.000 de lei pentru acest proiect.
”În următoarea etapă, la rectificarea bugetară, sperăm să fie alocată suma finală pentru terminarea lucrărilor. La momentul actual, banii alocați în luna iunie ajung pentru plata lucrărilor efectuate. Rețeaua e terminată, cele patru stații de pompare sunt gata, mai trebuie doar legate, dar mai avem de lucru la stația de epurare. În orice caz, rețeaua de canalizare a localității va fi gata anul acesta”, ne-a declarat primarul Niculae Vidan.

Pod la Glavacioc
O investiție cu impact major asupra populației este în curs de realizare în satul Glavacioc. Este vorba de amenajarea unui pod nou care să facă legătura cu satul de reședință. Deocamdată, structura podului a fost montată, urmează să se toarne umplutura și betoanele pentru consolidare și ulterior montarea balustradelor. Autoritățile din Ștefan cel Mare susțin că la mijlocul lunii iulie, noul pod din satul Glavacioc va fi gata. Pe parcursul lunii iunie, pe terenul de sport din comună au avut loc lucrări de reabilitare, suprafața fiind reînsămânțată. Astfel, în toamnă, terenul de sport se va prezenta în cele mai bune condiții.