51Un localnic din Săpata a reclamat luna aceasta că i-au murit mai multe animale după ce au băut apă infestată cu substanțe de la exploatările din zonă. Bărbatul a susținut că infiltrațiile cu țiței de pe râul Cotmeana au dus la moartea animalelor sale, autoritățile locale sesizându-se în urma apariției în presă a acestor acuzații.
”Respectivul domn nu a făcut vreo reclamație cu privire la faptele relatate la noi, la primărie, a mers direct la presă. Ne-am sezizat în urma apariției cazului în ziare, la fel ca și celelalte instituții abilitate. Direcția de Sănătate Publică și Agenția de Mediu au luat probe din apa râului, dar și din puțurile oamenilor, pentru a vedea dacă se confirmă poluarea. Deocamdată nu am primit rezultatele analizelor, când le vom avea, le vom face publice. Nu ne putem pronunța înainte de a avea un punct de vedere oficial al autorităților de control”, ne-a declarat primarul Laurențiu Micu.

Rețea de apă în trei sate
Autoritățile locale vor demara în scurt timp realizarea proiectului de alimentare cu apă a satelor Bănărești (asfalt), Turcești și Popești. Proiectarea rețelei de apă din cele trei sate se va face din excedentul bugetar al primăriei și din banii ce vor fi alocați la rectificarea bugetară din luna iulie. Conductele de apă vor fi introduse pe o lungime de 5 km, valoarea totală a investiției fiind estimată undeva la 9 miliarde de lei. Potrivit reprezentanților administrației publice locale, rețeaua de apă a satelor Bănărești (asfalt), Turcești și Popești ar urma să fie realizată în două etape, anul acesta și anul viitor.
Finalul de an școlar a venit cu o veste bună pentru preșcolarii din cadrul școlii primare din satul Găinușa. Autoritățile locale au alocat suma de 10.000 de lei pentru cumpărarea unui nou mobilier, însemnând că, de la toamnă, grădinarii se vor bucura de băncuțe noi.