45Ploaie, muzică, voie bună și mai bine de 8.000 de sarmale puse la bătaie miilor de participanți, cam acestea au fost ingredientele ce au marcat 510 ani de atestare documentară a comunei Suseni. Oameni de seamă au răspuns afirmativ invitației primarului Doru Radu, cel care cu câteva zile înainte a avut parte de o veste mare: câștigarea procesului cu Agenția Națională de Integritate.
Pe lângă reprezentanții administrației locale, pe scena amenajată la stadionul local au urcat Cristian Soare, șeful ITM Argeș, fostul inspector școlar general Florin Gardin, Ionel Voica, secretarul Consiliului Judeţean Argeş, primarul Aurel Bălăşoiu (Rociu), consilieri judeţeni, directori de instituţii deconcentrate.
46Înainte de a se da startul petrecerii câmpenești, primarul Doru Radu a acordat din partea Primăriei şi Consiliului Local Suseni opt diplome de excelenţă cuplurilor longevive, care au prins în cununa manifestării 50 de ani de căsnicie. Au fost „eroii” zilei: Maria şi Gheorghe Mihăilescu, Ioana şi Gheorghe Stoean, Gherghina şi Marin Chiţu, Maria şi Gheorghe Nicolae, Maria şi Constantin Orjanu, Ioana şi Dumitru Tudorache, Floarea şi Gheorghe Dima, respectiv Dumitra şi Constantin Toma.
Pe scenă au evoluat şcolarii şi preşcolarii din localitate. Dar şi Sandra N., vedetă locală de muzică uşoară. Ambianţa a fost întreţinută de formaţia „Doina Bascovului” coordonată de Cătălin Iancu. Invitata specială a programului folcloric a fost îndrăgita artistă de muzică populară Cristina Turcu Preda.
Ziua comunei Suseni a fost înveşmântată în uriaşul drapel de 10 metri, iar un spectaculos foc de artificii a completat tabloul sărbătorii de la Suseni, alături de deja tradiționalul dans al torțelor.
47„Ziua comunei Suseni o marcăm cu emoţie şi cu bucurie. Suntem mulţumiţi că putem să le oferim harnicilor locuitori câteva momente de distracţie. Sărbătoarea noastră ar putea fi antidotul secetei, pentru că în fiecare an a plouat la această manifestare de suflet. În locul Jocului Paparudelor, noi avem Dansul torţelor” – a spus edilul-şef Doru Radu.